Vongole-pizza
En vacker och imponerande pizza med smak av hav.
Du behöver:
1 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
3 msk tomatsås
½ mozzarellaklump
½ skivad gul lök
150 g färska eller frysta rensade Vongolemusslor med skal
1 msk repad färsk timjan
Flingsalt och nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 220°. Forma degen till en pizzabotten enligt förpackningen. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och bred över tomatsåsen.
Riv isär mozzarellan och sprid över pizzan. Fördela löken över osten. Lägg musslorna ovanpå.
Grädda pizzan mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Strö på lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Garnera med timjan.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.