fbpx
Nygräddad kanelbullepaj på vackert dukat bord.

Kanelbullepaj med äppelfyllning

Kanelbullar eller äppelpaj? Ibland är det svårt att bestämma sig. Då säger vi alltid – välj båda! Den här frasiga kanelbullepajen tar en liten stund att göra, men är värd varje minut.

Du behöver:

3 fp Pop Bakery Smördeg
25 g smör
1 dl socker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1–1,2 kg äpplen
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk flingsalt
3 msk citronsaft
4 msk majsstärkelse
0,75 dl Lingon
1 ägg att pensla med
1 msk mjölk
Pärlsocker
GÖR SÅ HÄR:
Klä en pajform med 1 smördeg. Skära bort överflödig deg och nagga botten med gaffel. Pensla de två andra utrullade smördegarna med smör. Blanda socker, kanel och kardemumma och strö ett jämnt lager ovanpå. Rulla ihop smördegen i två rullar. Kyl i en timme. Skala och tärna äpplen och stek dem några minuter i smör.
Ta av från värmen. Vänd ner kanel, socker, vaniljpulver och flingsalt. Blanda citronsaften med majsstärkelse och blanda ner i äpplena. Fyll pajformen med äppelfyllning och strö över lingon. Skiva rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg i ett cirkelmönster ovanpå pajen. Pensla ovansidan med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Grädda långt ner i ugnen på 200 grader. Sänk efter 15 minuter till 180 grader och grädda ytterligare 45–50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.