fbpx

Vanliga frågor

vanliga frågor

Våra produkter tillverkas och förpackas i Frankrike. Undantag: Tomatsåsen tillverkas i Spanien, Pannkakorna tillverkas i Holland.

Nej. Ingen av våra produkter innehåller jordnötter..

Det beror förstås på hur hungrig man är och vilken topping man valt. Men på ett pizzakit brukar fyra pizzaälskare bli lagom mätta!

Pajdeg och smördeg liknar varandra till stor del. Båda görs på mjöl, margarin eller smör, salt och socker (mindre än 2%). Båda passar bra med salta eller söta toppings och fyllningar. Den största skillnaden mellan degarna är konsistensen.

Pajdeg är en kort och kompakt deg som inte kan eller ska jäsa, och som ger ett smuligt, sprött och lent resultat.

En klassisk smördeg viks och kavlas många gånger i tunna lager, som jäser upp när degen gräddas. På så sätt får den sin karaktäristiska tunna och luftiga frasighet.

Kontakta oss här för att göra en reklamation, så ersätter vi dig för dina utlägg.

Våra färska degar i cylinderförpackning (Pop! Bakery Pizzakit Original och Pop! Bakery Pizzakit Spicy) kan innehålla spår av mjölk. Pannkaksprodukterna innehåller mjölk. Övriga produkter är fria från mjölkprodukter.

Alla våra produkter kan innehålla spår av ägg.

Ja. Våra produkter innehåller bara vegetabiliskt fett.

Alla våra produkter passar lakto-ovo vegetarianer, eftersom de kan innehålla spår av mjölk och ägg.

Alla våra pizzadegar, pajdegar och smördegar är helt fria från ägg och mjölk och passar därför en vegansk diet. Däremot kan alla våra produkter innehålla spår av mjölk eller ägg – även om det inte ingår i receptet.

Om förpackningen spruckit upp har den förmodligen förvarats för varmt på väg till eller i din butik. Eftersom degen är färsk jäser den i rumstemperatur, vilket kan få förpackningen att spricka. Då ska du inte använda degen.

Kontakta oss här för att göra en reklamation, så ersätter vi dig för dina utlägg.

Alkohol (etanol) tillsätts i små mängder i vissa degar för att förbättra hållbarheten och att minska risken för tillväxt av mögel. Alkoholen avdunstar under gräddningen av degen och i den färdiggräddade produkten finns ingen alkohol kvar.

Vi använder bara RSPO-certifierad palmolja (se märkningen på förpackningarna), som producerats under rimliga arbetsvillkor och med skydd för värdefulla skogar. Men vi arbetar också kontinuerligt med att byta palmoljan mot andra fetter – t ex i pizzakitet.

Här kan du läsa om RSPO-certifiering av palmolja: https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/palmolja-och-soja/palmolja/#hallbarhetscertifiering