fbpx

Vanliga frågor

Det går. Men våra degar är inte gjorda för att frysas och förlorar därför mycket av sina fina bakegenskaper efter att de tinat. Vi rekommenderar därför att du tillagar produkten och fryser in den färdiga rätten, för bästa resultat.

Kontakta oss här för att göra en reklamation, så ersätter vi dig för dina utlägg. Notera bäst före datum och batchnummer, och skicka gärna med bild.

Våra produkter tillverkas och förpackas i Frankrike. Undantag: Tomatsåsen tillverkas i Spanien, Pannkakorna tillverkas i Holland.

Nej. Ingen av våra produkter innehåller jordnötter..

Ett pizzakit brukar räcka till 2–3 lagom hungriga, beroende på vad man toppar med.

Pajdeg och smördeg liknar varandra till stor del. Båda görs på mjöl, riktigt smör, salt och socker (mindre än 2%). Båda passar bra med salta eller söta toppings och fyllningar. Den största skillnaden mellan degarna är konsistensen.

Pajdeg är en kort och kompakt deg som inte kan eller ska jäsa, och som ger ett smuligt, sprött och lent resultat.

En klassisk smördeg viks och kavlas många gånger i tunna lager, som jäser upp när degen gräddas. På så sätt får den sin karaktäristiska tunna och luftiga frasighet.

Pop Bakerys Glutenfria smördeg görs av vegetabiliska oljor och passar bra för den som behöver äta mjölkfritt.

Vår färska deg i cylinderförpackning (Pop Bakery Pizzakit Original)  kan innehålla spår av mjölk.

Pop Bakery Smördeg och Pop Bakery Pajdeg bakas med smör, som görs på mjölk.

Pannkaksprodukterna innehåller mjölk.

Övriga produkter är fria från mjölkprodukter.

Pannkaksprodukterna innehåller ägg.

Ja. Ingen av våra produkter innehåller ingredienser från gris.

Alla våra produkter, med undantag för de glutenfria, kan innehålla spår av mjölk och ägg – och passar därför dig som äter lakto-ovo-vegetariskt.

Ingen av våra pizzadegar eller glutenfria produkter bakas med ägg eller mjölk. 

Men vissa produkter kan innehålla spår av mjölk eller ägg – även om det inte ingår i receptet.

Om förpackningen spruckit upp har den förmodligen förvarats för varmt på väg till eller i din butik. Eftersom degen är färsk jäser den i rumstemperatur, vilket kan få förpackningen att spricka. Då ska du inte använda degen.

Fyll i kontaktformuläret så hjälper vi dig!

Alkohol (etanol) tillsätts i små mängder i vissa degar för att förbättra hållbarheten och att minska risken för tillväxt av mögel. Alkoholen avdunstar under gräddningen av degen och i den färdiggräddade produkten finns ingen alkohol kvar.

Vi använder bara RSPO-certifierad palmolja (se märkningen på förpackningarna), som producerats under rimliga arbetsvillkor och med skydd för värdefulla skogar. Men vi arbetar också kontinuerligt med att byta palmoljan mot andra fetter – t ex i pizzakitet.

Här kan du läsa om RSPO-certifiering av palmolja: https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/palmolja-och-soja/palmolja/#hallbarhetscertifiering