fbpx

Pizza Carbonara

Striden om vem som uppfann carbonaran och hur den ska tillagas har pågått i decennier. Här har du den som pizza. Minst lika gott – och minst lika kontroversiellt!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg Trattoria
3 silverlökar
2 cl olivolja
3 nypor salt
200 g rökt sidfläsk
2 dl crème fraîche
Svartpeppar från kvarn
20 g parmesanost Parmigiano Reggiano
3 äggulor
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 220 °C. Skär löken i tunna skivor och fräs den i olja. Salta, täck över och låt sjuda i 10 min under omrörning. Koka sidfläsket i 1 min, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Riv parmesanen. Rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Täck degen med crème fraîche och garnera med lök, sidfläsk, riven ost och svartpeppar. Grädda i 10 min, lägg på äggulorna och grädda i 5 min till. Ät pizzan nygräddad.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.