fbpx
Vacker gyllengräddad quiche på vackert dukat bord.

Quiche på fetaost med pumpa, oliver och timjan

Quiche är en klassisk, fransk matpaj som kan innehålla lite vad som helst. Den mest kända är Quiche Lorraine, med rökt fläsksida och ost. Den här vegetariska godsaken är god tillsammans med en krispig grönsallad.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
1 butternutpumpa
150 g gröna urkärnade oliver
1 st rödlök
150 g fetaost
2,5 dl vispgrädde
4 st ägg
2 msk hackad färsk timjan
Salt
Peppar
Färsk timjan
GÖR SÅ HÄR:
Klä en pajform med pajdegen och nagga botten. Kyl en timma i kylskåp. Värm ugnen till 200 grader. Skala och tärna pumpan. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Salta och peppra. Grädda 20–30 minuter tills den mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
Vispa ihop ägg och grädde och smaka av med timjan, salt och peppar. Fyll pajskalet med pumpa, en halv tunt skivad rödlök, delade oliver och 100 g av fetaosten. Fyll upp med äggstanning.
Grädda långt ner i ugnen 40–45 minuter. Låt svalna något. Toppa med resten av fetaosten och rödlök. Garnera med färsk timjan.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.