Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm
Du behöver:
1 Pop Bakery Smördeg
1 äggula till pensling
1 msk vatten
120 g crème fraîche
3 dillkvistar
1 citron
4 skivor rökt lax
6 nypor salt
6 varv med pepparkvarnen
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop äggula och vatten. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i 4 lika stora delar. Pensla dem med äggulan och grädda i 10 min. Täck sedan över dem med en annan plåt och grädda i 10 min till. Låt dem svalna på galler.
Dillkräm:
Hacka dillen (utom några kvistar). Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda crème fraîche, dill, citronskal, hälften av citronsaften, salt och peppar. Fördela krämen på plattorna, toppa med rökt lax och en dillkvist.
Dekorera laxen med dillvippor.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.