fbpx

Smördegsknyten med svamp och pilgrimsmusslor

Du behöver:

5 Pop! Bakery Smördegsplattor
300 g färsk svamp
2 schalottenlökar
4 cl olivolja
25 cl vispgrädde
2 kvistar färsk timjan
5 pilgrimsmusslor
25 g osaltat smör
6 nypor salt
6 varv med pepparkvarnen
1 äggula
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Rensa svamparna och skölj dem. Skär svamparna på mitten eller hacka dem, beroende på storlek. Finhacka schalottenlökarna. Stek svampen i lite olivolja på hög värme tills den fått färg och krydda med 2 nypor salt. Tillsätt löken och låt steka i ca 2 minuter eller tills de blivit genomskinliga.
Häll över grädden och tillsätt slutligen timjankvistarna. Låt svampblandningen koka samman till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar. Stek kammusslorna i lite smör ca 1 minut per sida. Ös musslorna med smöret tills de fått färg, smaka av med lite salt. Lägg den krämiga svampblandningen i mitten av varje smördegsplatta och lägg på en kammussla i mitten av blandningen.
Vik varje hörn mot mitten så att en liten pyramid formas och fäst hörnen i varandra genom att nypa till. Späd en äggula med lite vatten och pensla smördegsknytena. Grädda i ca 20 minuter tills de svällt och är krispiga.
Tips! Använd gärna lite chili för att få fram kammusslornas smak ytterligare.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.