fbpx

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
2 äpplen
2 kvittenfrukter
150 g dulce de leche, kolakräm
100 g hela valnötter
20 g florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Förvärm ugnen till 200 °C.
Skala äpplen och kvitten. Halvera och kärna ur dem. Skär varje halva i fem skivor.
Lägg smördegen i en pajform och nagga den med en gaffel.
Bred ut hälften av kolakrämen i botten av pajen. Lägg kvittenskivorna som en solfjäder från kanten och inåt. Lägg ut äppelskivorna i mitten av pajen. Toppa slutligen med resten av kolakrämen.
Grädda pajen i 190 °C i 40 min. Krossa valnötterna och rosta dem i torr panna. När de börjar få färg, pudra dem med florsocker och lägg dem på hushållspapper. Strö nötterna över pajen när den har svalnat.
Tips! Du kan steka fruktskivorna i smör och lite socker innan du lägger dem i pajskalet.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.