fbpx

Pizza prosciutto med färska fikon

En fantastiskt vacker – och utsökt – grillpizza får du med Pop Bakery Pizzadeg Surdeg och smakkompisarna prosciutto, mozarella och fikon. Grilla pizzan, på med toppingen och avsluta med rikligt med ruccola och ringlad olivolja!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
3–4 msk tomatsås
125 g mozzarella
En näve babyspenat
80 g prosciutto
4 färska fikon, delade
En näve ruccola
Olivolja
GÖR SÅ HÄR:
Lägg pizzastålet/stenen i en grill med lock och se till att grillen kommer upp i 250 grader.
Baka ut Surdegspizzan till en botten. Bred på tomatsås. Lägg på spenat.
Lägg pizzan på pizzastålet i grillen, lägg på grill-locket och låt pizzan grillas i cirka 8–10 minuter.
Toppa med prosciutto, färska fikon, ruccola och olivolja.
- Det går naturligtvis bra att grädda denna pizza i ugn, som vanligt. -

Populära recept

Mini Quiche med broccoli, sparris & chevre
Trattoria à la Rocky Road
Pizza prosciutto med färska fikon
Maestro Margherita de Tartufo
Minipizzor med ricotta och spenat
Pizzapajer med pepperoni
Semmelpannkakor
pizzamuffins
Pizzamuffins
Bananpannkakor med karamelliserad banan, grekisk yoghurt och pekannötter
Glutenfri och vegansk galette med citron och kronärtskocka
Halloumi-crêpes med svampfyllning och ruccola
Glutenfri brunchrätt med smördeg, ägg och riven ost
Nyårstilltugg – Smördeg med getost och granatäpplesalsa med apelsin och mynta
Nyårstilltugg – Minipizza med brie, fikon och prosciutto
Smördegspepparkakor
Lucia-tarteletter med maräng och apelsin- och saffranscurd

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.