fbpx
En uppskuren pajbit med härlig vaniljsås

Äpple- och körsbärspaj

Äpple- och körsbärspaj – blir det mer Twin Peaks än så? Vi gissar att Agent Cooper står först i kön för att få sig en bit av denna klassiska, amerikanska paj.

Du behöver:

2 Pop Bakery Pajdeg
3 dl vaniljkräm
3 stora äpplen, skalade och delade i bitar
1 msk smör, för stekning
2 tsk råsocker
1 tsk kanel
2 dl urkärnade körsbär (färska eller frysta, upptinade och avsilade)
0,5 dl socker
2 tsk maizenamjöl
2 tsk kanel
25g smör, i småkuber
ägg för pensling
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smör i en stekpanna. Häll i råsocker och kanel och låt sockret smälta. Lägg i äppelbitarna när det bubblar och vänd runt i en halv minut. Låt svalna.
Blanda körsbär med socker och maizenamjöl.
Rulla ut pajdegen i en form. Picka botten. Täck botten med vaniljkräm, äpplen, körsbär och till sist smörkuber. Rulla ut den andra pajdegen som ett lock och pensla med uppvispat ägg.
Grädda på 200 grader i 20–25 minuter tills gyllene. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.