fbpx
recept viltpaj

Viltpaj från norr

Mörkt och murrigt ute – då smakar väl hembakad paj som bäst? Särskilt när den är tillagad med höstliga smaker som kantarell, viltfärs och timjan.

Du behöver:

1 st Pop Bakery Pajdeg
500 g älgfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
Smör till stekning
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 dl rött vin
0,5 kruka färsk timjan
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
150 g riven västerbottensost
Picklade kantareller:
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
200 g färska kantareller
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att pickla kantareller. Skölj och putsa kantarellerna. Lägg i en glasburk. Koka upp ättikan med socker och vatten så att sockerkristallerna löser sig. Låt svalna något och slå sedan över kantarellerna. Låt stå över natten i kylskåp.
Klä och nagga en form med pajdegen. Skär eventuellt bort överflödig deg.
Fräs finhackad lök med riven vitlök i en stekpanna tills löken mjuknar.
Tillsätt älgfärs och fräs några minuter innan du tillsätter kalvfond, vatten och vin. Låt puttra ihop tills nästan all vätska är borta.
Smaksätt med salt, svartpeppar och repad färsk timjan.
Fyll pajformen med färsfyllningen. Vispa ihop ägg och vispgrädde med salt och peppar till en äggstanning. Slå över färsfyllningen. Avsluta med att strö över riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-40 minuter, på 200 grader. Låt svalna och servera sedan med de picklade kantarellerna.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.