Upside-down med smördeg

Upside-downs

Bråttom – men sugen? Vänd upp-och-ner på problemet! Arrangera frukt, sylt eller annan fyllning på en plåt med bakplåtspapper. Täck med smördegsrektanglar och nagga kanten. Pensla med ägg och grädda. Ta ut och vänd nedsidan upp. Klart!

Du behöver:

1 fp Pop Bakery Smördeg
Olivolja
Salt och peppar
Honung
Ägg, till pensling
300g kvisttomater
1 gul lök
1 fp fetaost
1 näve pinjenötter
1 kruka färsk basilika
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader.
Rulla ut smördegen och skär den i åtta lika stora delar.
Halvera tomaterna och skiva löken i tunna runda skivor.
Ringla olivolja på plåt med bakplåtspapper, i åtta rektanglar något mindre än smördegsplattorna. Salta och peppra.
Placera tomater och lök ovanpå och ringla över honung.
Täck med smördegsplattorna, pressa ner kanten runtom med en gaffel.
Vispa upp ägget och pensla varje smördegspaj.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills gyllene.
Låt svalna ca fem minuter innan du försiktigt vänder smördegsbakelsen upp och ner med hjälp av en stekspade.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme.
Toppa med smulad fetaost, rostade pinjenötter och färsk basilika.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.