fbpx
Vackert gjorda tarteletter fotograferade uppifrån på ett bord.

Ugnsrostade grönsakstarteletter med hummus

De här små vegetariska tarteletterna passar bra som förrätt eller som tillbehör till en mustig grönsakssoppa. Lite pilliga att laga – men ack så vackra!

Du behöver:

2 Pop Bakery Pajdeg
140 g hummus
4 st morötter
2 st paprika
En halv vitlök
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1 msk citronsaft
Rivet skal från en halv citron
3 msk ströbröd
Salt och peppar
1 zucchini
Olivolja
1 ägg till pensling
GÖR SÅ HÄR:
Klä och nagga åtta små tartelette- eller pajformar med pajdegen. Kyl en timme i kylskåp. Värm ugnen till 200 grader. Skala och skiva morötterna. Skölj och skär paprikan i grövre bitar. Halvera vitlöken och lägg halva på plåt med snittytan uppåt. Lägg även morötter och paprika på plåten och ringla olivolja över. Salta och peppra. Baka grönsakerna i 20–25 minuter och låt sedan svalna.
Mixa de bakade grönsakerna i matberedare. Tillsätt hummus, oregano, timjan, citronsaft, rivet citronskal och 2 msk ströbröd. Salta, peppra och mixa tills det är väl blandat.Bröa botten på varje tarteletteform med en halv tesked ströbröd per form. Fyll sedan formarna med hummusröran.
Skala remsor av zucchini och morot med en potatisskalare och placera i ett spriralmönster på toppen av tarteletten, börja utifrån. Pensla remsorna med olivolja och kanterna av pajdegen med uppvispat ägg (eller olivolja, om du vill undvika ägg.)
Grädda i 200 grader, långt ner i ugnen i 40–45 minuter. Om tarteletterna får mycket färg under gräddningen går det bra att sätta in en plåt på ett rack över, tills de gräddat klart. Låt svalna och servera med lite färsk timjan ovanpå.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.