fbpx

Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado

Surdegen – en världsmedborgare. Allt från Italien till Tyskland till Mexiko och allt där emellan, trivs i surdegens sällskap. Här i ett recept fyllt med ljuvliga smaker av Sydamerika.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
1 st burk svarta bönor (med spad)
1 st rödlök
Sallat i kruka
Chilifrukt (röd, hackad)
2 st avokado
1 kruka koriander (färsk)
Olivolja
Salt
Peppar
GÖR SÅ HÄR:
Skölj och skiva sallad. Hacka chili, rödlök och koriander. Skölj bönorna och låt rinna av väl. Dela avokado i två delar. Pensla med olja och grilla i en het panna. Hacka ner koriander. Skölj citron och riv av skal och pressa ur saft. Blanda samman med chili, rödlök, bönor, koriander, olja, salt och peppar. Dela surdegen i mindre bitar, här gjordes 10 st. Kavla ut dem tunt på ett mjölat bord och grädda dem i en het panna på bägge sidor. Fyll tortillabröden med sallad, avokado och marinerade bönor.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.