fbpx
En vacker galette uppskuren i tårtbitar, färdig att ätas.

Tomatgalette med ricotta, vitlök och citron

Kärt barn har många namn. I det franska köket är en ”galette” en platt, frasig paj eller tårta. Men en ”breton galette” är en sorts pannkaka – och en ”Galettes campinoises” är en våffla. Den här galetten är av det första slaget. Men oavsett vad den kallas är de riktigt mumsig!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
1 st ägg för pensling
125 g ricotta
100 g färskost
1 äggula
1/2 tsk vitlökspulver
1 st citron
1 kruka basilika
1 tsk honung
1 msk olivolja
Flingsalt
Peppar
500 g tomater i blandade färger och storlekar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop ricotta, färskost och äggula. Tillsätt vitlökspulvret, rivet skal av en halv citron, 1 msk pressad citronsaft och en halv kruka strimlad basilika. Smaka av med honung, olivolja, salt och peppar.
Rulla ut pajdegen på en plåt och bred över färskostfyllningen. Spara cirka 5 cm runtom degen. Skiva tomaterna och lägg i ett mönster ovanpå. Ringla lite olivolja ovanpå. Peppra och salta. Vik över pajdegen så att kanter skapas runtom. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Grädda långt ner i ugnen i 30 minuter. Låt vila cirka 10 minuter innan du toppar med lite extra basilika-blad och skär upp.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.