fbpx

Täckt laxpaj med syrliga endiver i grädde

Klassisk laxpaj som får extra schvung från härlig beska endiver.

Du behöver:

2 Pop Bakery Smördeg
6 skivor rökt lax
8 endiver
1 tsk olivolja
3 nypor salt
6 varv med pepparkvarnen
1,5 dl vispgrädde
1 cl citronsaft
1 ägg till pensling
GÖR SÅ HÄR:
Skölj grönsakerna. Dela endiverna på längden och skiva dem tunt. Koka endiverna långsamt i stekpanna med olivolja och en nypa salt. Tillsätt grädden och reducera till hälften. Häll i citronsaften och smaka av.
Skär laxskivorna i remsor.
Rulla ut deg-botten på en plåt och garnera med laxen. Bred endivefyllningen över laxen.
Pensla degkanterna med ägg och passa in deglocket ovanpå fyllningen. Tryck till kanterna. Pensla pajen med ägg och ställ i kylen. Sätt ugnen på 200 °C. Dekorera pajen med en kniv och skär ett hål i mitten av locket. Grädda i 25-30 min. Avnjut pajen genast.
Pajen blir extra blank om du penslar pajen flera gånger med ägg före gräddning.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.