fbpx

Sweet Dream

Sött och syrligt, segt och friskt. Det här är efterrätternas efterrätt! Servera och imponera på dina gäster. Testa gärna med lingon istället för röda vinbär!

Du behöver:

1 Pop Bakery Glutenfri Smördeg
3 dl vispgrädde (laktosfri)
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
75 g smör (laktosfri)
1 nypa salt
Till servering:
 1 l röda vinbär
, 2 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut degen i en pajform och tryck försiktigt till kanterna. Lägg ett smörpapper på degen och fyll den med bakbönor, förslagsvis torkade kikärtor. Förbaka pajskalet i ca 12 minuter. Ta bort pappret med bönorna och baka degen i ytterligare 3 minuter eller tills det att den blivit gyllenbrun. Låt pajskalet svalna på ett galler.
Kolasås:
Koka grädde, socker, salt och sirap i en tjockbottnad kastrull tills blandningen når en temperatur på 120 grader, detta tar ca 20-30 minuter.
Tärna smöret och rör ned några kuber i taget i kolan.
Gör kultestet för att veta när din kolakräm är färdig. Droppa lite kolakräm i ett glas med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula? Då är kolafyllningen klar!
Häll upp fyllningen i pajskalet och ställ den i kylen tills kolan stelnat.
Dekorera med syrliga vinbär och servera med lättvispad grädde.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.