fbpx

Spicy Eggplant Pie

Frasig smördeg och krämig kryddad aubergine. Kan det bli bättre?! Ja, om man toppar med fetaos, tyoghurt och granatäpplekärnor!

Du behöver:

1 Pop Bakery Glutenfri Smördeg
1 stor aubergine
½ tsk mald spiskummin
saft och skal från en halv citron
3 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1 vitlöksklyfta
2 msk tahini
3 msk färsk koriander
2 dl yoghurt
1 fetaost
1 dl granatäppelkärnor
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram smördegen ur kylskåpet och låt vila i 5 minuter. Blanda citronsaft, citronskal, olivolja, spiskummin, chili och riven vitlök. Skär auberginerna på längden och pensla dem med kryddblandningen. Baka auberginerna i ugn i ca 25 minuter. Rulla ut smördegen på en skärbräda och skär i 4 trekanter. Vik in kanterna på vardera bit, tryck till med en gaffel och nagga botten. Lägg i den färdigbakade auberginen i knytena och smula över fetaosten. Grädda pajerna på en ugnsplåt i 25 minuter eller tills de fått fin färg. Rör ihop yoghurt med tahinin och bred denna över pajerna när de är klara. Toppa med vackra granatäppelkärnor och koriander.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.