fbpx

SOFO Delish

Fram med lösskägg och sotarmössa! Här är en pizza för alla söderbröder och söderbönor, var ni än finns.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg
5 pilgrimsmusslor, färska eller frysta
1 msk olivolja
3–4 msk tomatsås
50 g mozzarella (laktosfri eller vegansk) – riven
1 dl parmesanost – riven
2 msk brynt smör (eller smörfritt margarin)
2 dl färsk babyspenat
Rivet skal av halv citron
Ekologisk flingsalt nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 230 grader. Lägg musslorna på ett hushållspapper ett par minuter för att rinna av. Skär dem horisontellt i två delar. Bryn musslorna i en panna någon minut på båda sidor. Salta och peppra. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg på mozzarella, fördela musslorna ovanpå och strö över riven parmesan. Grädda pizzan i 10-15 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Ta ut pizzan och lägg på spenaten. Strö över citronskalet och ringla brynt smör över.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.