Smördegsvåfflor
De här frasiga matvåfflorna är snabbmat när den är som bäst! Klara på några minuter – och superenkla att variera.
Du behöver:
2 st Pop Bakery Smördeg
0,5 pkt skivad rökt skinka à 150 g
1 dl passerade tomater
200 g mozzarella
2 tsk torkad oregano
Att servera till:
1 påse småbladig sallad à 65 g
250 g småtomater
GÖR SÅ HÄR:
Rulla ut smördegarna och skär varje i fyra lika stora delar. Placera en ruta på ett uppvärmt våffeljärn och bred snabbt på ett tunt lager tomatsås, lägg på skinka, skivad mozzarella och oregano. Lämna en bit runtom kanterna för att förhindra att fyllningen läcker ut under tillagning. Avsluta med att täcka med ytterligare en smördegsruta. Grädda i våffeljärnet tills gyllenbrun och upprepa tills alla våfflor är gräddade.
Smördegs-våfflorna är goda att äta tillsammans med grönsallad och skivade småtomater.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.