fbpx

Smördegsrullar med mandelkräm och choklad

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
100 g strösocker
100 g mandelmjöl
100 g osaltat smör
3 äggulor
25 g farinsocker
35 g mandelspån
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 220 grader. Blanda smöret och sockret i en skål och tillsätt mandelmjölet samt 2 äggulor. Rör om väl så att du får en krämig konsistens.
Täck Smördegen med mandelkrämen och skär i 10 rutor. Rulla ihop varje ruta till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Spä en äggula med lite vatten, pensla rullarna och strö över farinsocker och mandelspån. Grädda i ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene.
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Låt vila en stund och rör sedan försiktigt. Servera den smälta chokladen i en skål vid sidan om för rullarna att doppas i.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.