fbpx

Smördegspepparkakor

Pepparkaksbak i ny och frasigare tappning med Pop Bakery Smördeg. Små smördegbakverk med pepparkaksfyllning är perfekta att bjuda på till kaffet Tips! Använd Pop Bakery Glutenfri Smördeg för ett glutenfritt pepparkaksbak.

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
1 ägg till pensling
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 msk pepparkakskryddor
Till garnering:
Kristyr
Non Stop
GÖR SÅ HÄR:
Börja med fyllningen genom att röra ihop rumsvarmt smör, socker och pepparkakskryddor.
Rulla ut smördegarna och fördela fyllningen jämnt på båda. Bred på fyllningen så att den täcker halva smördegsplattan, från kortsidan upp till mitten. Vik sedan plattan dubbel, så att kortsidorna möts. Kyl smördegen i 10 minuter.
Stansa ut figurer med hjälp av pepparkaksformar. Lägg över på plåt och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de på ovansidan.
Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i nedre delen av ugnen, på 200 grader, i cirka 8 minuter. Ifall de har glidit isär under gräddning går det enkelt att putta ihop efter gräddning, när det fortfarande är varma. Låt svalna på galler.
Dekorera sedan med kristyr och Non Stop, precis som vanliga pepparkakor.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.