fbpx

Smördegspaj med ananas och passionssirap

Den här efterrätten är så löjligt enkel att göra, men ändå så god och frasig att den får gästerna att himla med ögonen. Är det inte säsong för ananas? Testa någon annan söt frukt – päron, mango eller persika blir också gott.

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
2 ananas
50 g råsocker
20 g florsocker
Till sirapen:
100 g strösocker
30 g smör
4 passionsfrukter
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut pajen på en bakpappersklädd plåt och ställ den i kylen. Skala ananasen och skär bort ”ögonen”. Skär ananasen i chipstunna skivor. Fördela skivorna i pajskalet. Strö råsocker över ananasen och grädda pajen i 20 min. Pudra den varma pajen med florsocker. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Smält sockret på hög värme. När det är gyllenbrunt, blanda i smör och fruktkött. Låt blandningen svalna. Servera pajen ljummen eller varm med passionssirapen.
Passionsfrukterna kan ersättas med juice. Servera gärna pajen med en kula romrussinglass.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.