fbpx
Smördeg jul

Smördegsinbakat Julbord

Vad som ska finnas på julbordet finns det lika många åsikter om som det finns juldbord. På vårt har förstås paj och smördegsknyten en självklar plats! Här är tre enkla recept att frasa till ditt jul- eller smörgåsbord med.

Du behöver:

1 Pop Bakery smördeg
150g skinka
15 cm purjolök
150g ost
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
Peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C. Skär skinkan i tärningar, skiva purjolöken och riv osten. Vispa samman ägg, mjölk och peppar i en separat bunke. Rulla ut smördegen och klä pajformen. (Utan smörpapper). Fördela skinkan, purjolöken och osten i formen och häll över äggstanningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30–35 min. När fyllningen stelnat och pajen fått fin färg är den färdig!
Pigs In Blankets

Du behöver:

1 Pop Bakery smördeg
Prinskorv
1 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och skär ut lika många trekanter som du har prinskorvar. Botten på trekanten ska vara lika bred som prinskorven är lång. Rulla in korvarna i smördegen. Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 10 min.5
Grönkålspiroger

Du behöver:

1 Pop Bakery smördeg
Till fyllningen:
2 dl riven Julost
100 g grönkål
1 vitlök
1 ägg
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och skär ut 6 st kvadrater.
Riv vitlöken och fräs den tillsammans med grönkålen i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Riv julosten.
Lägg ett par matskedar av fyllningen på kvadraterna och strö över valfri mängd ost. Vik ihop smördegen till en trekant och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
Grädda pirogerna i ca 12–15 min. Klart!

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.