fbpx

Empanadas

Smarrigt frasiga piroger, som du kan fylla med nästan vad som helst!

Du behöver:

2 Pop! Bakery Smördeg
300 g köttfärs/sojafärs
1 st gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl riven vitkål
1 st ägg
Smör att steka i
Salt och peppar
Chiliflakes – om du vill ha spicy Empanadas
GÖR SÅ HÄR:
Fräs färs, vitkål och hackad lök i smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och eventuellt chiliflakes. Smaka av med salt och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Stansa ut 10 cm breda cirklar ur smördegen och lägg en klick sås i mitten. Vik till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dina Empanadas på en plåt, pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen cirka 15 minuter på 200° C tills de blir gyllenbruna. Servera direkt!
Tips! Servera gärna med tabasco, en god fetaostdip eller hummus samt en härlig sallad.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.