En långsmal smördegspaj garnerad med härliga bär

Smördegsflan med färskostkräm och bär

Detta recept är busenkelt att göra och smaken är ljuvlig. Variera med topping efter smak och säsong!

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
600 g färskost
1 dl florsocker
2 tsk honung
Blåbär
Hallon
Fikon
Pistagenötter rostade och hackade
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen och klä en smord form (eller som på bilden – dela på längden och använd två långsmala formar). Picka botten och grädda på 200 grader i 10–15 minuter tills gyllene. Låt svalna.
Vispa färskosten slät med florsocker och honung. Lägg pistagenötterna i botten på formen och bred färskostkrämen ovanpå. Garnera med bär och fikon.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.