fbpx

Smördegsbakelse med sparris och ruccola

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

Du behöver:

2 Pop Bakery Smördeg
250 g djupfryst, grön sparris
2,5 dl vispgrädde
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
5 g grovt salt
1 g gelatinblad
50 g rucolaskott
Till vinagrätten:
4 cl olivolja
2 nypor salt
2 cl rödvinsvinäger
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Skär smördegen i 18 rektanglar. Lägg ut plattorna på en plåt med ett galler över. Grädda plattorna gyllenbruna och frasiga (15–20 min). Koka sparrisen i saltat vatten i 8 min. Låt den rinna av, spara topparna och mixa stjälkarna. Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden. Värm 1/3 av sparrispurén och lös upp gelatinet i den. Tillsätt resten av sparrispurén, salta och peppra. Vänd försiktigt i vispgrädden och låt stå kallt i minst 30 min. Blanda till vinägretten och smaksätt rucolan med hälften vid servering. Montera bakelserna på assietterna: en smördegsplatta, sparrispuré, rucola, sparristoppar och överst en smördegsplatta. Dekorera med resten av vinägretten.
Smördegsbakelserna blir bäst om man monterar dem precis före servering.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.