Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst
Krämig ost och rökig anka med sötma från fikon och sting av rucola.
Du behöver:
2 Pop Bakery Smördeg
1 rulle getost (ca 200 g)
3 msk honung
6 färska fikon
24 skivor rökt ankbröst
50 g rucolaskott
3 cl olivolja
6 nypor fint havssalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut degen, skär den i 6 bitar och lägg på en bakplåt. Förgrädda degen i 20 min. Skiva getosten. Skölj fikonen och skiva dem. Varva fikon och getost på smördegsplattorna och fördela ankbröstskivorna ovanpå. Toppa med en nypa salt, rucola och några droppar olivolja.
Du kan marinera getosten i olivolja och några blad basilika.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.