fbpx

Små pajer med ankbröst, äpplen och gratinerad getost

Frankrike när det är som godast! Lite pilligt – men ack så gott.

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
125 g rökt ankbröst
2,5 gula äpplen
25 g osaltat smör
1 matsked honung
2 nypor salt
2 varv med pepparkvarnen
5 små chèvre-ostar eller 5 st ca 1 cm tjocka skivor från en chèvre-stubbe
60 g ruccola
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i fyra delar och skiva i tjocka skivor. Stek äpplena med smör och honung i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Ta bort den feta delen från det skivade ankbröstet. Smöra in 5 små ugnsformar. Lägg ankbröstet och äppelskivorna omlott i botten. Skär cirklar av smördegen ca 1 cm utanför formens kant. Nagga med en gaffel. Täck ugnsformarna med smördegen och för in kanten mellan fyllningen och formen.
Grädda i ca 20 minuter och låt sedan vila i 5 minuter. Ta bort formarna och vänd sidan med äpplen och ankbröst uppåt. Sätt ugnen på grill. Toppa med osten och grilla pajerna i ytterligare 1 minut. Peppra pajerna och tillsätt lite ruccola innan servering.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.