fbpx

Pizzapajer med pepperoni

Är det en paj? Är det en pepperoni-pizza? Det är det bästa av de två! Fyllning med tomat, salsiccia, oliver och mozzarella, och på toppen ett frasigt pajdegstäcke med pepperoni-salami. Och mera mozzarella!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
1 fp färsk salsiccia à 300 g
2 klyftor vitlök
Olivolja till stekning
1 burk körsbärstomater à 400 g
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 burk gröna oliver à 235 g
4 dl riven mozzarella
Svartpeppar efter smak
Cirka 18 skivor pepperoni-salami
GÖR SÅ HÄR:
Skär ett snitt i skinnet på salsiccia-korvarna och ta ut färsen. Stek den tillsammans med riven vitlök i olivolja. Tillsätt sedan körsbärstomater, vatten och torkade kryddor. Låt puttra ihop cirka 15 minuter. Rör sedan när grovt hackade oliver och hälften av mozzarellan. Smaka av med svartpeppar. Fördela fyllningen i ramekiner, små porslinsformar i portionsformat.
Rulla ut pajdegen och använd ett glas något större i diameter än ramekinen och tryck ut rundlar. Placera rundlarna ovanpå fyllningen, vik kanterna på degen så att det sluter sig runt formen. Skär ett kryss i degen med en vass kniv i mitten av varje och grädda sedan på 200 grader i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter. Ta sedan ut pajerna och toppa varje paj med resterande mozzarella och pepperoni-salami. Grädda sedan ytterligare i cirka 8–10 minuter, eller tills gyllene. Pizzapajerna är goda att servera med en sallad till.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.