Pizza Puttanesca
Den klassiska snabbpastan gör sig riktigt bra även som pizza. Nästan hela toppingen finns på konserver – fiffigt att alltid ha i skafferiet.
Du behöver:
1 Pop Bakery Pizzadeg Trattoria
1 gul lök
2 cl olivolja
3 nypor salt
1 vitlöksklyfta
2 dl torrt, vitt vin
200 g tomatpuré
40 g gröna oliver
30 g kapris
20 g färska, marinerade sardeller
1 tsk piripiri
Till garneringen:
1 grön paprika
1 knippe slätpersilja
50 g gröna oliver
30 g kapris
12 bitar färsk, marinerad sardell
50 g parmesan Parmigiano-Reggiano
5 tsk torkad oregano
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 220 °C.
Skala och hacka löken. Hacka kapris och oliver. Stek löken i olivolja med en nypa salt. Tillsätt en pressad vitlök, späd ut med vitt vin och reducera till hälften. Blanda i tomatpuré, kapris, oliver, sardeller och piripirin (delad och urkärnad). Koka i ca 10 min till såsen är lagom tjock.
Strimla den gröna paprikan och klipp persiljan.
Bred ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Täck med såsen och garnera med grön paprika, kapris, gröna oliver, persilja och sardeller. Toppa med färskriven parmesan och oregano.
Grädda i ca 15 min och servera genast.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.