fbpx

Pizza mare e monti

När pizzan tar sig in i finrummet toppas den med skogens guld och havets diamanter. Lyxa till vardagen med kantareller, musslor och ståtliga havskräftor!

Du behöver:

1 Pop Bakery Trattoria eller 1 Pop Bakery Pizzakit Maestro
2–3 msk tomatsås
1 mozzarella (laktosfri)
00 g blandad svamp, till exempel kantareller och Karl-Johan
5–7 st blåmusslor
1 havskräfta
3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja + 1 msk till servering
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 230 grader. Hetta upp oljan i pannan och fräs vitlöken utan att den tar färg. Lägg i svampblandning och stek tills den slutat vätska sig, salta och peppra. Använder du champinjoner kan du placera dem direkt på pizzan innan du skickar in den i ugnen. Riv mozzarellan för hand och finhacka persiljan. Medan du sköljer och rensar dina musslor bör du se till att alla är slutna. Rulla ut pizzadegen, bred över tomatsåsen och lägg sedan på mozzarellan och svampblandningen. Placera ut musslorna och havskräftan över hela pizzan och grädda sedan i ugn ca 10–15 minuter. När musslorna har öppnat sig är pizzan redo att tas ut och garneras med persilja. Ringla över olivolja och servera.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.