fbpx

Pizza DUO Sweet & Spicy

Salt & surt, beskt & salt, umami & sött. Matlagning är full av klassiska smakpar som lyfter eller kontrasterar varandra. Sött & starkt är ett klassiskt smakpar som är som gjort för pizza!
Sweet Pizza
Efterrättspizza?! Jo, du läste rätt. Det är inte alls så ovanligt i Italien – och alldeles fantastiskt gott. Här använder vi den klassika krämosten mascarpone istället för vanlig ost. En perfekt bädd för söta toppings som bär och nötter.

Du behöver:

1/2 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
5 msk mascarpone
1 dl blåbär
1 dl hallon
1/2 nektarin, tunna skivor

50 g blandade nötter
Flytande honung
Citronmeliss

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred 2 msk av mascarponen på pizzabotten. Lägg på blåbär, hallon och nektariner på pizzabotten. Toppa med nötter, honung och resten av mascarponen. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med färsk citronmeliss.
Spicy Pizza
Pizza med lite extra drag i är en favorit i södra Italien. Inte så konstigt egentligen – stark mat drar nämligen igång kroppens kylsystem. Här en variant på den klassiska Pizza Atomica med både pepperoni och rivig chilisalami. Vill du ha ännu mer fart på pizzan? Droppa lite chiliolivolja ovanpå före serveringen.

Du behöver:

1/2 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
2 msk tomatsås
3 skivor pepperoni
3 skivor chilisalami
50 g mozzarella
Färsk chili, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad
Färsk krasse
Olivolja

Salt och peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred tomatsåsen på pizzabotten. Lägg på pepperoni, salami, chili och vitlök på pizzabotten. Toppa med mozzarella i grova bitar. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med krasse, olivolja, salt och peppar.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.