fbpx

Persikopaj med dulce de leche

Dulce de Leche är en söt kräm som är särskilt älskad i Sydamerika. Den liknar kolasås och görs genom att koka ner kondenserad mjölk och socker på svag värme. Du hittar den på konserv i sockerhyllan i din butik.

Du behöver:

2 Pop Bakery Pajdeg
1/2 burk dulce de leche à 397 g
2 nypor flingsalt
Ca 1 kg persikor
50 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
4 msk majsstärkelse
1,5 dl strösocker
1 st ägg till pensling
Att servera till:
2,5 dl vispgrädde
1–2 msk florsocker
1/2 vaniljstång
GÖR SÅ HÄR:
Klä en form med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Skär bort eventuell överflödig deg längs med kanterna på formen. Kyl pajformen en timma i kylskåp.
Kärna ur och skiva persikor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt vaniljpulver, majsstärkelse och socker. Koka upp och låt tjockna under omrörning. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner persiko-skivorna.
Bred ut dulce de leche i ett jämnt lager över pajbotten. Strö över ett par nypor flingsalt, om du tycker om saltkaramell. Lägg sedan persiko- fyllningen ovanpå.
Rulla ut den andra pajdegen och stansa ut små blommor. Det går också bra att använda vanliga pepparkaksformar, och göra större blommor eller stjärnor. Placera ut dessa över persikofyllningen, låt de gärna gå lite omlott. Pensla pajdegen med uppvispat ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader. Sänk efter 15 minuter till 180 grader och grädda ytterligare 45–50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
Pajen är god att servera med vispad grädde, speciellt om du smaksätter den med florsocker och urskrapad vaniljstång innan den vispas.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.