Paj med pumpa, kastanj och lufttorkad skinka

Nu tar vi tillbaka pumpan från Halloween!

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
125 g kokta kastanjer
1 st hokkaidopumpa
20 g grovt havssalt
6 skivor lufttorkad skinka
Till äggstanningen:
1,5 dl mellanmjölk
3 ägg
1,5 tjock grädde
4 nypor salt
4 varv med pepparkvarnen
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform, fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Skala och tärna pumpan och koka den i saltat vatten i 10 min. Strimla skinkan och grovhacka kastanjerna. Vispa äggen med mjölk och grädde, salta och peppra. Fördela pumpatärningar, kastanjebitar och skinka i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i minst 20 min.
Du kan även ångkoka pumpan och smaksätta den med några nypor kryddblandning.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.