Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
600 g spenatskott
2 bitar Saint-Marcellin (ost)
1/2 dl crème fraîche
30 g smör
1 vitlöksklyfta
4 nypor salt
4 nypor svartpeppar
100 g djupfrysta murklor
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut degen och nagga den med en gaffel. Lägg den mellan två bakpapper och två ugnsplåtar. Grädda i 20 min och låt svalna. Skär ut 4 runda plattor i degen (12 cm i diameter). Skölj och torka spenat och murklor. Smält vitlöken i smör på hög värme. Fräs spenaten i ca 1 min. Salta och peppra och låt den rinna. Smörstek murklorna i 2 min på låg värme i samma panna. Krydda med salt och peppar. Dela ostarna i 2 skivor. Klicka 1 msk crème fraîche på varje smördegsplatta. Lägg på spenat, murklor och toppa med osten. Grädda i några minuter tills osten har smält.
Receptet blir somrigare med soltorkade tomater i stället för murklor.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.