fbpx

Mini smördegspajer med blåbärsfyllning

De här små efterrättspajerna är alldeles ljuvliga och klara i ett nafs. Många gäster? Gör dem i förväg och klicka på glassen precis före serveringen. Variera med bär i säsong!

Du behöver:

1–2 Pop Bakery Smördeg
1 ägg till pensling
675 g frysta eller färska blåbär
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
4 msk majsstärkelse
4 msk citronsaft
1 pkt vaniljglass
GÖR SÅ HÄR:
Låt blåbär, socker och vaniljpulver koka upp i en kastrull. Rör under tiden så att det inte bränner i botten. Blanda ut majsstärkelse med citronsaft och tillsätt sedan till blåbärsblandningen. Låt koka upp och sjud sedan under omrörningen tills blandningen har tjocknat.
Fördela mellan fyra ugnsformar i portionsformat och låt kallna. Fyll cirka 3/4 av formarna.
Rulla ut smördegen och stansa ut åtta rundlar, ett dricksglas fungerar bra. Viktigt är att storleken på rundlarna är densamma som portionsformarna. Placera rundlarna ovanpå blåbärsfyllningen, två stycken på varandra per paj. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 30–35 minuter eller tills gyllenbruna.
Pajerna är goda att servera med en kula vaniljglass.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.