Melonpaj med syrlig citrongrädde
Du behöver:
1 Pop Bakery Pajdeg
3 dl vispgrädde
15 g florsocker
1/2 obesprutad citron
1 melon
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 30 min. Grädda sedan pajskalet i 10-15 min och låt det svalna på galler. Dela melonen och kärna ur den. Forma kulor med en melonsked. Riv och pressa citronen. Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt då socker och citronskal. Vispa klart och häll i några droppar citron. Lägg grädden i en sprits med räfflat munstycke. Fördela melonkulorna i det svalnade pajskalet. Dekorera pajen med den syrliga grädden. Avnjuts kall.
Om du mixar melonresterna med lite saft får du en melonsoppa som passar perfekt som aptitretare.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.