fbpx
En rund paj med färska björnbär.

Lyxpaj

Gudomlig paj med vit choklad- och björnbärsfyllning. Lätt att göra och otroligt läcker!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
1 dl cashewnötter, blötlagda i 4 timmar samt sköljda
2,5 dl färska björnbär
200 g vit choklad
2 burkar konserverad kokosmjölk
1,5 dl lönnsirap
1 tsk agar-agar pulver
10 st vindruvor och björnbär till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Klä en form med pajdegen, picka och grädda i ca 15 min, tills gyllene. Låt svalna under tiden du förbereder fyllningen.
Värm 2 dl björnbär och 2 msk vatten i en kastrull på medelhög värme. Mosa bären och sila den genom en finmaskig sil. Låt svalna.
Blanda vit choklad och kokosgrädde i en kastrull och värm på spisen på låg värme. När chokladen har smält, tillsätt agar-agar och lönnsirap. Rör om hela tiden och koka tills agar-agar pulvret är helt upplöst.
Blanda chokladkrämen och björnbären med de blöta cashewnötterna i en mixer. Bearbeta till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet. Ställ pajen i kylen över natten.
Garnera och njut!

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.