fbpx

Krämig valnötspaj med kanderade apelsinskal

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
150 g valnötskärnor
50 g mandelmjöl
200 g florsocker
160 g rumstempererat smör
1 ägg
1 tsk vispgrädde
50 g kanderade apelsinskal
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Lägg degen i en pajform. Klä skalet med bakpapper och fyll det med t.ex. okokta gula ärtor för att förhindra att degen sjunker ihop när den gräddas. Ställ degen kallt i några minuter. Förgrädda skalet i 10 min, ta bort ärtorna och papperet och grädda i ytterligare 5 min. Mixa valnötskärnorna fint. Rör ihop mandelmjöl, valnötsmjöl, florsocker, smör, ägg och grädde. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 10 min. Strö apelsinskalen över nötkrämen. Grädda i ytterligare 10 min. Servera pajen ljummen.
Tips: Gör egna kanderade apelsinskal av skal från obesprutade apelsiner som får sjuda i sockerlag (2 dl vatten till 100 g socker) i 1 tim.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.