Körbärspaj med pistagecrumble
Pistagen hjälper till att lyfta körsbärssmaken till oanade höjder.
Du behöver:
1 Pop Bakery Pajdeg
600 g körsbär
35 g strösocker
Smulpajdegen:
30 g vetemjöl
30 g strösocker
30 g smör
40 g pistagemjöl
GÖR SÅ HÄR:
Blanda ingredienserna till smulpajen. Forma den till en rulle och lägg i kylen. Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut mördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Ta ut ärtorna. Kärna ur körsbären, rulla dem i socker lägg i pajskalet. Riv den kylda smulpajen över bären och grädda pajen i 180 °C i 20 min.
Du kan även smula ner pajen över bären direkt men det går bättre med kall deg och rivjärn.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.