Irländsk paj
En paj med smarrig lax och härlig syra från citron.
Du behöver:
1 Pop! Bakery Pajdeg
0,2 dl crème fraîche
2 citroner
3 laxbitar (150 g)
4 cl olivolja
3 g rosépeppar
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
3 kvistar dill
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Grädda degen i en pajform i 20 min. Riv skalet av en citron och pressa båda. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 0,5 cm breda skivor. Lägg laxen i en marinad av citronskal, olivolja, rosépeppar och hälften av citronsaften. Salta, peppra och låt marinera i minst 30 min. Blanda resten av citronsaften med crème fraîche och bred ut den i det svalnade pajskalet och fördela laxskivorna ovanpå. Häll över marinaden och dekorera med dill.
Låt citronkrämen stå en stund så tjocknar den.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.