Inbakad paprika- och parmesanpaj
En paj med både sött och umami i en härlig symbios.
Du behöver:
1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Skölj grönsakerna. Skär paprikan grovt. Skiva löken tunt. Bryn paprika och lök i smör och 2 nypor salt. Tillsätt honung och fortsätt steka grönsakerna tills de karamelliserats. Smaka av med salt och Espelette-peppar. Lägg grönsaksfyllningen i en pajform. Rulla ut smördegen, nagga den med en gaffel och lägg den sedan över pajen. Grädda i ca 20 min tills degen fått färg. Hyvla parmesanen. Stjälp upp pajen och skär den i bitar. Strö över parmesanen och servera genast.
För att ta bort skinnet på paprikan, kan du först rosta dem i ugnen (200 °C) i ca 20 min.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.