fbpx

Inbakad paj med anklever- och svampfyllning

Här lyxar vi till det med härlig anklever och krämig svampfyllning.

Du behöver:

2 Pop! Bakery Smördeg
1 ägg till pensling
1/2 rå ankleverlob
100 g murklor på burk
200 g champinjoner
1 kycklingfilé
150 g crème fraîche
2 ägg
1/4 knippe gräslök
2 schalottenlökar
Salt och peppar
40 g torkade tranbär
4 nypor fint havssalt
GÖR SÅ HÄR:
Rensa och hacka svampen. Skär fyra tunna skivor av ankleverloben och tärna resten. Tärna kycklingfilén. Hacka gräslök och schalottenlök. Bryn anklevertärningarna på hög värme och ta upp dem. Bryn kycklingen i samma panna och ta upp den. Bryn schalottenlöken i resten av ankleverfettet med en nypa salt i 3-4 min. Tillsätt svampen och låt sjuda på medelvärme i 5-6 min. Blanda lever- och kycklingtärningar med ägg, crème fraîche, gräslök och kryddor i en skål. Låt stå kallt i minst 1 tim. Rulla ut ena pajdegen på en bakplåt. Lägg svampfärsen i mitten av degen och pensla kanterna med ägg. Rulla ut den andra pajdegen ovanpå och tryck ihop kanterna. Pensla pajen med ägg och ställ i kylen. Förvärm ugnen till 200 °C. Skär ett hål i mitten av pajen och grädda i 25-30 min.
Bryn ankleverskivorna i en stekpanna fem minuter före servering, salta och dekorera med några tranbär.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.