Smördegsinbakad lax
Nappar det inte för småfirrarna runt middagsbordet? Är lax inte favoriten? Här är ett enkelt recept som gör fiskmiddagen mycket roligare!
Du behöver:
1 Pop Bakery Smördeg
1,5 dl pesto
225 g laxfilé
2 st ägg
5 blad hackad färsk basilika
Salt
Peppar
GÖR SÅ HÄR:
Förvärm ugnen till 180 °C.
Sila peston och häll pesto och pesto-oljan i olika skålar.
Rulla ut en smördeg på plåt eller i ugnsfast form.
Sprid hälften av den avrunna peston på mitten av smördegen. Placera laxen ovanpå peston. Salta och peppra.
Lägg resten av peston ovanpå laxen. Placera det andra smördegsarket ovanpå. Skär ut en fisk-siluett runt laxen och ta bort överskottet smördeg. Fyll gärna huvuddelen på fisken med extra bitar av smördeg samt pesto.
Försegla kanterna genom att trycka ihop fiskens siluett med fingrarna. Använd en kniv för att göra mönster på huvud och fenor samt spetsen på en sked för att göra vågmönstret. Pensla med lättvispat ägg och baka i ugn i 40 minuter, eller tills fisken är gyllenbrun.
Blanda pestooljan och hackad basilika i en skål och pensla den färdiga ugnsbakade laxen.
Servera medan det är varmt!
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.