fbpx

Inbakad aprikospaj med smak av rosmarin

Tänk vad en kvist rosmarin kan göra för smaken! Här tillsammans med en ljuvlig aprikospaj.

Du behöver:

1 Pop! Bakery Smördeg
18 färska aprikoser
150 g strösocker
50 g smör
Till såsen:
2 dl vispgrädde
30 g honung
En kvist rosmarin
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Skär ut runda degplattor som är aningen större än portionspajformarna. Skölj och dela aprikoserna. Smält sockret i stekpannan. När det blivit ljusbrunt lägg i smöret och blanda försiktigt. När smöret har smält och blandningen är skummig lägg i aprikoserna med runda sidan nedåt. Vänd dem efter 2 min. Lägg aprikoserna i formarna och toppa med resten av sockerblandningen. Lätt på deglocken, täck pajerna med bakpapper och en bakplåt. Grädda i 35 min. Vänd upp pajerna på en plåt. Ta bort formarna efter 5 min.
Såsen:
Värm grädden och en kvist rosmarin tills den börjar sjuda. Låt dra i 10 min. Sila grädden och låt den svalna. Vispa den sedan lätt och blanda i honungen. Servera pajen ljummen med rosmarinskrämen vid sidan om.
För att lättare få ur pajen ur formen kan du lägga ett bakpapper i botten av den.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.