fbpx
Rund pizza med rostad pumpa och chorizo

Halloweenpizza med pumpa

Pumpa upp fredagspizzan med het chorizo och ugnsrostad pumpa. Skrämmade gott – året runt!

Du behöver:

1 fp Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
1 liten matpumpa, exempel butternut-, hokkaido- eller delicapumpa
1-2 dl tomatsås
100 g riven ost
1 st chorizo
Ruccola
GÖR SÅ HÄR:
Skala och skär pumpaköttet i bitar och rosta i ugn med en nypa salt på 200 grader i 20–25 minuter.
Ta ut degen ur kylen cirka 10 minuter i förväg.
Värm ugnen till 250 grader (230 grader för varmluftsugn) och låt plåten vara i ugnen.
Mjöla degen och bakbordet och baka ut degen till önskad storlek. Lägg över degen på bakplåtspapper.
Toppa med tomatsås, ost, pumpa och skivad chorizo.
Lägg över bakplåtspappret på den varma plåten och grädda i ugn cirka 10 minuter, tills pizzan har fin färg.
Garnera med några droppar god olivolja och ruccola.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.