Fruktflarn
Små smördegshus fyllda med jordgubbar, lime och grädde.
Du behöver:
1 Pop! Bakery Smördeg
1 ägg
12 st färska jordgubbar
2 msk socker
Skal från 1 lime
1 dl grädde
Myntablad till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och skär till sex portionsbitar. Skär i varje portionsbit en ram, centimeterbred. Ta ena hörnet av ramen och dra mot motsatt hörn och tryck till. Gör likadant med de två sista hörnen. Pensla med uppvispat ägg för färgens skull. Grädda i ca 10 minuter. Dela under tiden jordgubbarna i bitar samt vispa grädden. Blanda socker och limeskal i skål och blanda med jordgubbarna. Tryck ner mittenbotten på smördegshusen och fyll med grädde. Avsluta med limegubbarna. Garnera gärna med färska myntablad.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.