fbpx

Frasiga smördegskuddar med jordgubbsfyllning

Färgglatt och kalasgott på samma gång! De här små smördegskuddarna ser ut som ett konditorprov – men är löjligt enkla att göra. (Vi lovar att inte säga något till gästerna!)

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
1 dl jordgubbssylt
0,5 tsk vaniljpulver
Zest av 0,5 st citron
1 st ägg till pensling
1 dl florsocker
Cirka 1-2 msk citronsaft
1-2 droppar röd karamellfärg
0,5 dl färgglatt strössel
GÖR SÅ HÄR:
Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora delar. Rör ihop jordgubbssylten med vaniljpulver och citronzest och skeda cirka en matsked på hälften av smördegsplattorna. Placera resterande plattor ovanpå och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de försiktigt på ovansidan. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna.
Låt kallna på galler. Rör sedan ihop florsocker med citronsaft till en trögflytande kristyr. Färga med en till två droppar röd karamellfärg. Använd en sked för att ringla kristyren över smördegskuddarna. Avsluta med att strössla färgglatt strössel över.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.