fbpx

Frasiga smördegskuddar med jordgubbsfyllning

Färgglatt och kalasgott på samma gång! De här små smördegskuddarna ser ut som ett konditorprov – men är löjligt enkla att göra. (Vi lovar att inte säga något till gästerna!)

Du behöver:

1 Pop Bakery Smördeg
1 dl jordgubbssylt
0,5 tsk vaniljpulver
Zest av 0,5 st citron
1 st ägg till pensling
1 dl florsocker
Cirka 1-2 msk citronsaft
1-2 droppar röd karamellfärg
0,5 dl färgglatt strössel
GÖR SÅ HÄR:
Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora delar. Rör ihop jordgubbssylten med vaniljpulver och citronzest och skeda cirka en matsked på hälften av smördegsplattorna. Placera resterande plattor ovanpå och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de försiktigt på ovansidan. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna.
Låt kallna på galler. Rör sedan ihop florsocker med citronsaft till en trögflytande kristyr. Färga med en till två droppar röd karamellfärg. Använd en sked för att ringla kristyren över smördegskuddarna. Avsluta med att strössla färgglatt strössel över.

Frasiga smördegskuddar med jordgubbsfyllning

Färgglatt och kalasgott på samma gång! De här små smördegskuddarna ser ut som ett konditorprov – men är löjligt enkla att göra. (Vi lovar att inte säga något till gästerna!)

  • Total Time40 min
  • Portioner8

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 1 dl jordgubbssylt
    • 0,5 tsk vaniljpulver
    • Zest av 0,5 st citron
    • 1 st ägg till pensling
    • 1 dl florsocker
    • Cirka 1-2 msk citronsaft
    • 1-2 droppar röd karamellfärg
    • 0,5 dl färgglatt strössel

    Gör så här

    1

    Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora delar. Rör ihop jordgubbssylten med vaniljpulver och citronzest och skeda cirka en matsked på hälften av smördegsplattorna. Placera resterande plattor ovanpå och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de försiktigt på ovansidan. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna.

    Låt kallna på galler. Rör sedan ihop florsocker med citronsaft till en trögflytande kristyr. Färga med en till två droppar röd karamellfärg. Använd en sked för att ringla kristyren över smördegskuddarna. Avsluta med att strössla färgglatt strössel över.


    Warning: Undefined variable $nutri_json in /home/popbaker/public_html/wp-content/plugins/total-recipe-generator-el/includes/trg-templates/recipe2.php on line 948

    Populära recept

    Mini Quiche med broccoli, sparris & chevre
    Trattoria à la Rocky Road
    Pizza prosciutto med färska fikon
    Maestro Margherita de Tartufo
    Minipizzor med ricotta och spenat
    Pizzapajer med pepperoni
    Semmelpannkakor
    pizzamuffins
    Pizzamuffins
    Bananpannkakor med karamelliserad banan, grekisk yoghurt och pekannötter
    Glutenfri och vegansk galette med citron och kronärtskocka
    Halloumi-crêpes med svampfyllning och ruccola
    Glutenfri brunchrätt med smördeg, ägg och riven ost
    Nyårstilltugg – Smördeg med getost och granatäpplesalsa med apelsin och mynta
    Nyårstilltugg – Minipizza med brie, fikon och prosciutto
    Smördegspepparkakor
    Lucia-tarteletter med maräng och apelsin- och saffranscurd

    From our hands to yours

    Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

    Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.