Frasiga smördegsknyten med fikon, päron och gorgonzola
Du behöver:
1 Pop! Bakery Smördeg
1/2 dl crème fraîche
60 g gorgonzola
2 päron
4 färska fikon
1 äggula till pensling
1 msk vatten
4 nypor salt
4 varv med pepparkvarnen
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Skär av stjälkarna och gör ett kryss på toppen av varje fikon. Vispa äggula och vatten. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i 4 lika stora delar. Fukta kanterna på smördegsplattorna. Fördela crème fraîche, fikon och päronklyftor på plattorna. Toppa med gorgonzolabitar och krydda. Vik ihop plattorna till en pyramid och pensla med äggulan. Ställ kallt i 15 min. Grädda i ugn i 15-20 min. Servera genast.
Med lite citron på de nyskurna päronklyftorna så mörknar inte fruktköttet.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.